Kütahya Gümüşöy‘de bulunan Eti Gümüş A.Ş. tesislerinde 07 Mayıs 2011 tarihinde meydana gelen kaza sonucunda kamuoyunun gündemine gelen siyanür atık barajı çökmesiyle oluşan çevre felaketinde tehlike devam ediyor.
Bugün, Türkiye emek mücadelesinin önemli günlerinden 15-16 Haziran direnişinin 41. yıldönümü. 1970 yılında, çalışma yaşamı ve temel sendikalar mevzuatını düzenleyen yasalarda değişiklik yapılmaya ve bu arada DİSK yok edilmeye çalışılmıştı.
5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle, Jeoloji Mühendisleri odası,ODTÜ Mezunları Derneği Vişnelik Tesisleri’nde, TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Ankara Şubesi, EMO Ankara Şubesi, Metalurji Mühendisleri Odası, Ankara Tabip Odası, KESK Ankara Şubeler Platformu, ODTÜ Mezunları Derneği adına yapılan basın açıklamasında Türkiye’de ve dünyada çevre felaketlerine dikkat çekilerek, “Meslektaşlarımızla ve direnişçilerle birlikte 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde anlatmaya ve mücadeleye devam edeceğiz.”denildi. ÇMO Ankara Şubesi Başkanı Mehmet Gölge tarafından okunan basın açıklamasına haberimizin devamında ulaşabilirsiniz.
Depremden hemen sonra Odamızca oluşturulan teknik heyetin yerinde yaptığı incelemeler sonucunda düzenlenen rapor basın açıklaması metninin ekinde sunulmaktadır.
Kütahya Gümüşköy‘de bulunan Eti Gümüş A.Ş.‘ne ait gümüş madeni işletmesinde atık depolama barajında taşma meydana gelmiş ve atık barajı yıkılma tehlikesi ile karşı karşıyadır.