TMMOB Odalar 23 Kasım 2024, Cumartesi

Arabian Journal of Geosciences (AJGS) konferansının dördüncüsü (4. CAJG) uluslararası kendi alanlarında uzman bilim insanlarının yoğun katılımıyla 25-28 Kasım 2021 tarihinde İstanbul’da düzenlenecektir.

Anadolu direnişinin simgesi, Milli Mücadelenin ve Cumhuriyet’in önsözü olan 18 Mart Çanakkale Zaferi`nin 106. yılını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi saygıyla anıyoruz.

Emekli Komisyonumuz tarafından düzenlenen webinarda Prof. Dr. Vedat TOPRAK “Kültürel Mirasın Değerlendirilmesinde Jeolojinin Önemi” hakkında bilgi verecek. Webinar 18 Mart Perşembe günü Saat 21.00`de gerçekleştirilecektir. 

Yönetim Kurulu Başkanımız Hüseyin Alan, Kültürel Jeoloji ve Jeolojik Miras Çalışma Gurubu Başkanımız Prof. Dr. Nizamettin Kazancı ile Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanı Bekir Ödemiş Ankara Valisi Sayın Vasip Şahin’i11.03.2021 tarihinde makamında ziyaret etti.

Deprem Danışma Kurulumuz, “içinden diri fay geçen” kentlerimizden başlamak üzere, bilgilendirme raporları hazırlayarak ilgili kurum ve kişilere bildirme” kararı almıştır. Bu çerçevede düzenlenen “Fay Üzerinde Yaşayan Kentlerimiz: Tokat Raporu-11” hazırlanarak ilgili kişi ve kurumlarla paylaşılmıştır.

Uzaktan Algılama ve Cografi Bilgi Sistemleri Çalışma Grubumuzun düzenlediği “Göksu Nehri Havzasının Jeomorfometrik Analizleri Ve Heyelan Olası Tehlike Değerlendirmeleri” başlıklı bir webinar Dr. Öğretim Üyesi SENEM TEKİN tarafından 16 Mart Salı günü saat 20.30’da Zoom uygulaması üzerinden gerçekleştirilecektir.

Meslektaşlarımızın talebi üzerin, daha önce Odamız tarafından yayınlanan “Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği-2018 ile Uyumlu SPT-N Düzeltmesine İlişkin Hesap Cetveli Programı” kıyı ve deniz yapıları için uyumlaştırılarak “ Deniz, Göl ve Akarsu Ortamında Yapılan Derin Kuyu Sondajları SPT-N Düzeltmesine İlişkin Hesap Cetveli Programı” şeklinde geliştirilerek yayınlanmıştır.

Odamız ile Mühendislik Jeolojisi Derneği’nin birlikte düzenledikleri “Jeoteknik Eğitim Seminerleri” kapsamında Prof. Dr. Nihat Sinan IŞIK; “Zemin Şevlerinde Duraylılığın Değerlendirilmesi: Güncel Duruma Bir Bakış” başlıklı bir sunum yapacak.

NASA’nın, iniş yeri olarak Jezero Kraterini seçmesindeki neden ise Dünya üzerinde ilksel yaşam formlarının korunduğu ve bunların yaşamsal süreçlerinin takip edilebildiği benzer örnek alanların varlığı olmuştur. Kraterdeki paleogöl ortamıyla mineralojik ve jeolojik bakımdan neredeyse mükemmel derecede uyum gösteren Salda Gölü, Dünya üzerindeki bu tür alanların ilk sırasında yer almaktadır.

Odamız ile Paleontoloji Çalışma Grubu’nun birlikte düzenlediği “PÇG Konferanslar Dizisi” kapsamında; “Paleontolojide bir Kadın Portre: Prof. Dr. Nuran SÖNMEZ” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirilecek.