TMMOB Odalar 03 Temmuz 2025, Perşembe

23. Genel Kurul`un ardından 24. Dönem I. Danışma Kurulu Toplantısı yeni genel merkez binamızın konferans salonunda yapıldı.

Medyada yer alan ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı`nın Türk Petrol Kanunu`nun Bakanlar Kurulu`nda imzaya açıldığı ve TBMM gündemine alınacağı yönünüdeki beyanatlarına ilişkin ortak basın açıklaması yapıldı.

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, 15-16 Haziran direnişinin 42. yıldönümü nedeniyle DİSK’in düzenleyeceği eylemlere destek açıklaması yaptı.

Odamızın 23. Genel Kuru`nda alınan karar gereği yapılması planlanan `SMM Yönetmeliği Çalıştayı`na hazırlık amacıyla Ankara`daki tescilli büro ve şirketlerdeki sorumlu jeoloji mühendislerinin katıldığı bir toplantı düzenlendi.

Dünya Çevre Günü dolauyısıyla TMMOB JMO Gaziantep İl Temsilciliği Genel Merkezimizin basın açıklamasını yerel basınla paylaştı.

Geçtiğimiz hafta Manisa Alaşehir yakınında yapılmakta olan bir derin sondaj çalışması sırasında meydana gelen püskürme ve patlamalarla ilişkin İzmir Şubemiz bir basın açıklaması yaptı.

TMMOB 42. Olağan Genel Kurulu 31 Mayıs-3 Haziran 2012 tarihlerinde gerçekleştirildi. Genel Kurulun ilk günü TMMOB’yi yeniden yapılandırmaya yönelik politikalara karşı madenci heykeli önünde basın açıklaması yaptı. Genel Kurulun üçüncü gününde de TMMOB’li kadınlar “Kürtaj cinayettir” sözlerine karşı AKP İl Binasına yürüdü.

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi ile ESOGÜ tarafından ortaklaşa olarak 14 Mayıs 2012‘de düzenlenen "Eskişehir‘de Deprem ve Zemin" Konulu Çalıştayın sonuç bildirgesi açıklandı.

Geleneksel hale gelen Oda pikniğimiz 20 Mayıs pazar günü gerçekleştirildi. Ankara-Kızılcahamam- Soğuksu`da yapılan pikniğe, aileleri ile birlikte üyelerimiz katıldı.