Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Eğitim Semineri 23-27 Şubat 2015 tarihlerinde Ankara‘da Genel Merkez Eğitim Salonu‘nda gerçekleştirildi.
Odamız Bilimsel ve Teknik Kurulu tarafından hazırlanan "Bilimsel Teknik Konferans Dizisi" 28 Şubat Cumartesi günü saat 13.30‘da Ersin Gırbalar tarafından verilen "Jeotermal Isı Pompalarında Kuyu Tasarımı" konferansı ile devam etti.
Odamız tarafından 19-24 Mart 2015 tarihleri arasında Genel Merkezimizde "Jeoteknik Sondör Eğitim Programı" düzenlenecektir.
Kamuda çalışan üyelerimize yönelik olarak "Açık Kaynak Kodlu QGIS Coğrafi Bilgi Sistemleri Eğitimi ve Uygulamaları" eğitim kursu 7-8 Mart 2015 tarihlerinde düzenlenecektir.
Odamız Bilimsel ve Teknik Kurulu tarafından hazırlanan "Bilimsel Teknik Konferans Dizisi" 21 Şubat Cumartesi günü saat 13.30‘da Dr.Ali Koçak tarafından verilen "Sürdürülebilirlik ve Jeotermal Enerji" konferansı ile başladı
Odamız Bilimsel ve Teknik Kurulu tarafından hazırlanan "Bilimsel Teknik Konferans Dizisi" kapsamında 28 Şubat Cumartesi günü Ersin GIRBALAR, "Jeotermal Isı Pompalarında Kuyu Tasarımı" konferansını verecek.
3213 sayılı ‘Maden Kanunda’ değişiklik öngören 6592 sayılı Maden Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Öngören yasa 18 Şubat 2015 tarih ve 29271 sayılı Resmi Gazetede yayınlandı.
Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğünün merkez ve taşra teşkilatında düzenleme yapılmasına dair Bakanlar Kurulu Kararı, 7 şubat 2015 tarih ve 29260 sayılı Resmi Gazete‘de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Türkiye`nin dört bir yanından gelen mühendis, mimar, şehir plancılarıyla toplanan TMMOB 43. Dönem Olağanüstü Genel Kurulu`nda direniş ve mücadelenin büyütülmesi vurgusu öne çıktı.
9 Şubat Pazartesi günü Ülkenin hemen her il ve ilçesinde birden "ÜLKEMİZE, HALKIMIZA VE MESLEĞİMİZE SAHİP ÇIKIYOR, ANKARA YÜRÜYÜŞÜMÜZÜ BAŞLATIYORUZ" başlığıyla yapılan basın açıklamaları yapıldı.