 
								Depremlerle ilgili olarak TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası adına incelemelerde bulunarak sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmak, kurul üyeleri arasında eşgüdüm ile ortak çalışmalar yürütülmesini sağlamak amacıyla TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Deprem Danışma Kurulu oluşturulmuştur.
 
								Yönetim Kurulumuz tarafından hazırlanan 28. Dönem Çalışma Programı yayımlandı.
 
								Gelişmiş çok sayıdaki ülkede 1970’li yıllardan bu yana uygulana gelen aktif fay zonlarının sakınım bandı içinde kalan alanlarda, yapı yapılmasına sınırlama getirilmek suretiyle deprem zararlarının azaltılması konusundaki uluslararası uygulama örnekleri de dikkate alınarak “Deprem Zararlarının Azaltılmasında Fay Yasasının Önemi” konulu webinar semineri Prof. Dr. Okan TÜYSÜZ ve Prof. Dr. Hasan SÖZBİLİR tarafından gerçekleştirildi.
 
								Bir saldırı da Kula-Salihli Jeoparkı’na...
 
								Kültürel Jeoloji ve Jeolojik Miras Çalışma Grubumuz II. toplantısını çevrimiçi olarak 30.11.2020 tarihinde yaptı.
 
								TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi tarafından 8 Aralık 2020 Salı günü saat 20:00 de Prof. Dr. Nihat Sinan IŞIK ile "Genç Alüvyal Zeminlerin Deprem Davranışı" konulu intenet söyleşisi gerçekleştirilecektir.
 
								Odamızın da bileşeni olduğu Paleontoloji Çalışma Gurubu tarafından geleneksel olarak her yıl düzenlenen “Paleontoloji Stratigrafi Çalıştayının 21.’si bu yıl 15 Ekim-20 Kasım 2020 tarihleri arasında “çevrimiçi” olarak gerçekleştirildi
 
								TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası tarafından, 5 Aralık 2020 Cumartesi günü Saat 20.00`de "Deprem Zararlarının Azaltılmasında Fay Yasasının Önemi’’ konulu webinar gerçekleştirilecektir.
 
								21. Paleontoloji Stratigrafi Çalıştayı 20 Kasım 2020’da yapılacak olan oturumlarla sona erecek.