Yapılan ziyarette, Yönetim Kurulu Başkanımız Hüseyin Alan, DSİ Genel Müdürlüğü‘nde çok sayıda meslektaşımızın çalıştığını ifade ederek, Oda olarak DSİ Genel Müdürlüğü Jeoteknik Hizmetler ve Yeraltısuları Daire Başkanlığı ve çalışanları ile her zaman iyi iletişim ve işbirliği içinde olunduğunu vurguladı. Alan bu işbirliğinin bundan sonrada devam edeceğine inandığını belirtti.
Ziyarette ayrıca başta yeraltı suları konusunda olmak üzere çok sayıda meslektaşımızın DSİ Genel Müdürlüğü‘ne verilmek üzere jeoloji mühendisliği hizmeti ürettiği vurgulanarak, YAS konusunda çalışan fenni mesul jeoloji mühendislerine eğitim verilmesi başta olmak üzere, su yapıları ile ilgi eğitimin oda ve DSİ Jeoteknik Hizmetler ve Yeraltısuları Daire Başkanlığı tarafından ortaklaşa yapılmasını arzu ettiğimizi ifade edildi.
Yine ülkede çok sayıda kaçak YAS kuyusu açımının devam ettiğini, hatta tam olarak bilinmemekle birlikte, sadece Konya kapalı havzasında 70.000 civarında kaçak YAS kuyusunun bulunduğu, kaçak kuyu açılma işleminin herhangi bir sonuç üretmediği bilinmesine rağmen şu anda olduğu gibi polisiye tedbirlerle önlenemeyeceğini belirterek, çözüm olarak; yeraltısuyu arama, kullanma, izle vb. hizmetlerinin birer mühendislik hizmeti alanı haline getirilmesi ve DSİ Genel Müdürlüğü ile bağlı birimlerinin etkin denetimi ile sonuç alınabileceğini belirtildi. Bu kapsamda; DSİ Genel Müdürlüğü‘nün kurumsal yapısında değişikliğe giderek Genel Müdürlük bünyesinde YAS Daire Başkanlığı‘nın kurulması, Bölge Müdürlüklerinde ise; YAS Şube Müdürlüklerinin kurulması ve personel altyapısının güçlendirilmesi ile etkin denetimlerin sağlanabileceğini belirtildi.
Ziyaretler başarı ve işbirliğinin geliştirilmesi temennileri ile son buldu.
Okunma Sayısı: 3211