Ankara Tabip Odası, ASKİ-Sukader, Çevre Mühendisleri Odası, Gıda Mühendisleri Odası, Halkevleri, İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şubesi, Jeoloji Mühendisleri Odası, Kimya Mühendisleri Odası Ankara Şubesi, Tüketici Hakları Derneği ve Ziraat Mühendisleri Odası tarafından hazırlanan "Su ve Yaşam Raporu", Jeoloji Mühendisleri Odası Genel Merkezi`nde düzenlenen basın toplantısı ile açıklandı.
Yayınlayan Birim: GENEL MERKEZ
Yayına Giriş Tarihi: 18.10.2012
Güncellenme Zamanı: 19.10.2012 18:27:26
Ankara Tabip Odası, ASKİ-Sukader, Çevre Mühendisleri Odası, Gıda Mühendisleri Odası, Halkevleri, İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şubesi, Jeoloji Mühendisleri Odası, Kimya Mühendisleri Odası Ankara Şubesi, Tüketici Hakları Derneği ve Ziraat Mühendisleri Odası tarafından hazırlanan "Su ve Yaşam Raporu", Jeoloji Mühendisleri Odası Genel Merkezi‘nde düzenlenen basın toplantısı ile açıklandı.
Kurumlar adına açıklamayı Ankara Tabip Odası‘ndan Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Dilek Aslan okudu. 16 Ekim Dünya Gıda Günü itibariyle dünyada her sekiz kişiden birisinin açlık/yetersiz beslenme ile mücadele etmek zorunda kaldığını söyleyen Aslan, bunun sebebinin üretimin dengesiz dağılımı olduğunu belirtti.
Suyun metalaştırılmasının sağlık, sosyal, ekonomik, politik ve kültürel yönlerden sorunlar içerdiğini ifade eden Aslan, dünyadan ve Türkiye‘den veriler sundu. Raporlarında "varlık" olarak suyun tarihsel süreçteki yerini, günümüzdeki anlamını, sağlık ile ilişkisini öne çıkarak koşul ve durumlarını, sağlık açısından risklerini, hukuksal düzenlemeleri, geleceğe dair öneri ve beklentileri birlikte değerlendirecek özet bir değerlendirme yapılmasının amaçlandığını kaydeden Aslan, çalışmanın yararlı olmasını diledi.
Raporda şu başlıklar yer alıyor: Suyun toplumsallaşan tarihi, Sağlığa uygun suyun önemi, Temel tanımlar, Dünyada ve Türkiye‘de su kaynaklarının durumu/rezervler, Su ve sağlık, su ve gıda güvenliği, sağlıklı ve güvenli su, Suyun insan sağlığı için önemi, Tarımda su ve kullanımı ve Su hakkı konusunda hukuki güvenceler.
‘Su ve Yaşam Raporu‘nu okumak için lütfen tıklayınız.
(1989 KB) (19.10.2012 18:22:05)
PDF uzantılı Makale dosyalarını veya diğer Ek Dosyaları okuyabilmeniz için
Acrobat® Reader®'ın bilgisayarınızda yüklü olması gerekmektedir.
Acrobat® Reader® yüklemek için