Arazi gözlemlerine Erciş ve köylerinden başlayan heyetimiz can kaybı ve ağır hasara neden olan depreme ilişkin araştırmalarda bulunmak, depremin yarattığı hasarı gözlemlemek ve depremin ardından yaşanan afet yönetimini değerlendirmek üzere incelemelerini köylerde yoğunlaştırdı.
Heyetimiz özellikle depreme neden olan faya ve yüzey deformasyonlarına ilişkin veriler toplamaya yoğunlaştığı ikinci gün çalışmalarında Çelebibağ beldesi, Tabanlı, Tımar, Gedikbudak, Göllü, Alaköy, Bardakçı köyleri ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kampüsü`nde incelemeler de bulundu.
Çelebibağ beldesi ile, Gedikbudak ve Göllü köyleri çevresinde sıvılaşmaya bağlı oturma, heyelan ve akmalar tespit eden Oda heyetimiz özellikle Çelebibağ beldesinde sıvılaşmaya bağlı meydana gelen oturmadan kaynaklı 10`a yakın konutun ağır hasar gördüğü tespitinde bulundu.
Ağrı ve Van arasındaki köylerde araştırmalarda bulunan ekibimiz depremde en fazla hasar gören köylerden birisi olan Alaköy başta olmak üzere çeşitli köylerde meydana gelen yıkım ve hasarı da gözlemleyen heyetimiz, Alaköy çevresinde de sıvılaşma ve sıvılaşmaya bağlı oturma türü deformasyonları da tespit etti.
Heyetimiz ayrıca Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi kampüsünün kuzeyinde TOKİ Zelve Konutları mevkii ile Bardakçı köylerinde depremde meydana gelen yüzey deformasyonlar gözlemledi.
Heyetimizde Oda Yönetim Kurulu Başkanımız Dündar ÇAĞLAN, Yönetim Kurulu II. Başkanımız Hüseyin ALAN, Odamız Bilimsel Teknik Kurul Başkanı Prof. Dr. Kadir DİRİK, Bilimsel Teknik Kurul Üyemiz Prof Dr. Erdin Bozkurt, Prof. Dr. Tamer Topal (ODTÜ), Prof. Dr. Hasan Sözbilir (DEU), Araş. Gör. Çağlar Özkaymak (DEU), Ağrı İl Temsilciliği`mizden Emrullah Ersingün ve Fatih Üçgün yer alıyor.
Heyetimiz çalışmalarını Van merkezde yapacağı araştırmalarla sonlandıracak ve elde ettiği sonuçları hazırlayacağı rapor ile kamuoyu ile paylaşacaktır.
Okunma Sayısı: 3143