TMMOB Odalar 23 Kasım 2024, Cumartesi

2-5 Eylül 2021 tarihleri arasında Balıkesir-Ayvalık’ta gerçekleştirilen Gölsel Çökelme Sistemleri ana temalı 2020-Sedimantoloji Çalıştayına katıldık.

Yayınlayan Birim: GENEL MERKEZ
Yayına Giriş Tarihi: 07.09.2021
Güncellenme Zamanı: 23.09.2021 14:39:35

Sedimantoloji Çalışma Grubu tarafından periyodik olarak düzenlenen ve bu yıl Balıkesir Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanlığı`nın öncülüğünde gerçekleştirilen Sedimantoloji Çalıştayı`na Odamız adına Yönetim Kurulu Başkanımız Hüseyin Alan katıldı. Açılışta bir de konuşma yapan Yönetim Kurulu Başkanı Alan, Sedimantoloji Çalışma Grubu tarafından periyodik olarak gerçekleştirilen çalıştaylarının önemine vurgu yaparak, sedimantoloji araştırmalarının,  günümüzde doğa olayların afet dönüşmesinden, küresel iklim değişime, doğal kaynak araştırmalarından, enerji veya endüstriyel hammaddelerin araştırılması, bulunması ve işletilmesi süreçlerine, mühendislik yapılarının doğru planlanmasından, doğal varlıklarımızın korunmasına, jeoçeşitliliğin korunması  veya geliştirilmesine kadar bir çok alana ya doğrudan, yada dolaylı  katkı vermeye devam ettiğini belirtti. Alan, günümüzde ülkemiz tarafından stratejik olarak Doğu Akdeniz, Ege ve Karadeniz`de yürütülen  hidrokarbon araştırmalarının  temel jeoloji biliminin önemini bir kez daha bizlere gösterdiğine dikkat çekenrek, temel jeolojik yapı ile birlikte bölgenin çökelme ortamı, sedimantasyon süreçleri ve bunun geçirdiği jeodinamik evrim bilinmeden başarılı hidrokarbon operasyonlarının yapılmasının olanaklı olmadığını belirtti. Alan, bu nedenle başta MTA Genel Müdürlüğü ile TPAO Genel Müdürlüğü`nün bu çalıştaylara daha fazla katkı vermesi gerektiğini ifade etti.

Çalıştaya; Balıkesir Üniversitesi Jeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zafer Aslan, Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Türkmen, Sedimantoloji Çalışma Gurubu Başkanı Prof. Dr. İsmail Ömer Yılmaz’ın yanı sıra farklı üniversitelerden araştırmacılar ile Güney Marmara Şube Yönetim Kurulu Üyemiz Aysun Aykan da katıldı.

4 gün süren çalıştayın ilk iki gününde bilimsel sunumlar, son iki gününde ise gün teknik geziler gerçekleştirildi.


Okunma Sayısı: 3193