Endüstriyel Toksikoloji Derneği(ETOK)’nin 26-29 Ekim 2019 tarihleri arasında düzenlediği 1. Uluslararası Endüstriyel ve Çevresel Toksikoloji Kongresi bu alandaki profesyonellerin, bilimsel bir platformda bir araya gelmelerine olanak sağlamış, aynı zamanda sorunlar, öneriler ve beklentilerin paylaşıldığı bir zemin oluşturmuştur. Endüstriyel Toksikoloji Derneği (ETOK)’nin 26-29 Ekim 2019 tarihleri arasında düzenlediği 1. Uluslararası Endüstriyel ve Çevresel Toksikoloji Kongresi bu alandaki profesyonellerin, bilimsel bir platformda bir araya gelmelerine olanak sağlamış, aynı zamanda sorunlar, öneriler ve beklentilerin paylaşıldığı bir zemin oluşturmuştur. Dernek Yönetim Kurulu, konuya ilişkin yoğun talep üzerine Kongre`nin her yıl düzenlenecek şekilde geleneksel hale getirilmesi yönünde karar almıştır. Bu bağlamda; “2. Uluslararası Endüstriyel ve Çevresel Toksikoloji Kongresi” 18-22 Kasım 2020 tarihleri arasında online olarak düzenlenecektir.
Ana teması “Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerde Endüstriyel Toksikoloji ve İş Sağlığı” olarak belirlenen Kongrenin ana konularının “endüstriyel ve çevresel hastalıklar ve kanserler”, “genotoksisite, nörotoksisite, nanotoksikoloji ve çevresel etkileri”, “çevresel kirlilik”, “mesleksel ve çevresel risk değerlendirmesi”, “önleyici ve koruyucu stratejiler”, “mesleksel ve çevresel hastalıkların” sosyal etkileri ve sağlık sistemleri ile ilişkisi şeklinde olması planlanmıştır. Ayrıca pandeminin sadece insan ve toplum sağlığı açısından değil, çalışan sağlığı açısından da farkındalığın arttırılması gerektiğini işleyen oturumlar da olacaktır.
“Tıbbi Jeoloji” konusunun da aralarında bulunduğu çok sayıda oturumun yapılacağı Kongre’ye, aralarında Odamızın da bulunduğu birçok ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluş bilimsel destek kararı almıştır. Covid-19 pandemisinin neden olduğu kısıtlılıklar nedeniyle Kongre`nin online olarak webinar şeklinde yapılması planlanmıştır. Kongre’de, talebe bağlı olarak tartışma oturumları ve sektörel oturumlar da düzenlenecektir. Bunun dışında, bilim insanlarının orijinal çalışmalarını sunabilecekleri sözlü sunum oturumları da yapılacaktır.
Kongre ile ilgili önemli tarihler şöyle:
⦁ Son bildiri gönderim tarihi: 1 Kasım 2020
⦁ Bildiri Kabul / Red Durumu bildirimi: 7 Kasım 2020
⦁ Tam metin son gönderim tarihi: 10 Kasım 2020
Kongre programı için lütfen tıklayınız.
(210 KB) (26.10.2020 22:58:43)
Okunma Sayısı: 3162