10-11 Ocak 2007 tarihlerinde JMO Eğitim ve Kültür Merkezi Salonlarında, odamız tarafından ilk kez düzenlenen ve 2 gün süren "Zemin İyileştirme Yöntemleri Kursu" tamamlanmıştır.
Kurs, odamız II.Başkanı Murat Bahattin DEMİR‘in açılış konuşması ile başlamıştır. Bahattin DEMİR, zemin iyileştirmelerinin mühendislik uygulamalarındaki önemini vurgulamıştır. Ayrıca, 21. dönem yönetim kurulu olarak Jeoloji Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen Meslekiçi Eğitim Kursu sayısı ve niteliğini artıracaklarını belirtmiştir.
Kurs Yöneticisi Adil ÖZDEMİR‘de, zayıf zeminlerin yapılaşma açısından birçok problemi gündeme getirdiğini ve bu tür birimlerdeki jeoteknik-yapılaşma problemlerin çözülmesi için çeşitli zemin iyileştirme yöntemlerinin geliştirildiğini ve uygulanmaya başlandığını belirtmiştir. Ülkemizde zemin iyileştirme yöntemlerinin sık ve yaygın olarak kullanım alanı bulduğunu belirten ÖZDEMİR, Türkiye‘de zemin iyileştirme uygulamaları konusundaki bilgi düzeyinin henüz yeterli seviyede olmadığını ve meslektaşlarımızın eksiklerinin giderilmesi için bu ve benzeri meslekiçi eğitim kurslarının tekrarlanması gerektiğini belirtmiştir.
Kursun birinci gününde; Enjeksiyon Çalışmalarında Jeoloji Mühendisinin Yeri ve Önemi, Mühendislik Jeolojisinde Enjeksiyon Çalışmalarının Yeri ve Önemi, Türkiye‘den Örnek Uygulamalar, Enjeksiyon Türleri, Enjeksiyon Çalışmalarında Kullanılan Ekipmanlar, Enjeksiyon Şerbet Tipleri ve Seçimi konuları işlenmiştir.
Kursun ikinci gününde; Enjeksiyon Çalışmalarında Uygulanan Basınçlar, Enjeksiyon Çalışmalarında Yapılan Su Deneyleri, Forekazık, Minikazık, Forekazık Çalışmalarında Sıvı Polimer Bulamacı Kullanımı, Jet-Grouting, Bütünlük(Integrity) Testi ve Uygulamadan Örnekler ve Ankrajlar konuları işlenmiştir.
Kursa kamu kurum ve özel sektör kuruluş temsilcileri, işsiz ve öğrenci 37 meslektaşımız katılmıştır.
Kurs sonunda katılımcılara kursta işlenen konuların yeraldığı CD ve katılım belgesi verilmiştir. Katılımcılar, odamızın ilk defa bir zemin iyileştirme yöntemleri kursu düzenlemesini yerinde bulduklarını ve mutlaka tekrarlanması gerektiğini vurgulamışlardır.
Okunma Sayısı: 3131