TMMOB Odalar 24 Kasım 2024, Pazar

TÜBİTAK 4004 (Bilim ve Toplum Projeleri) desteğiyle Pamukkale Üniversitesi tarafından bu yıl üçüncüsü yapılacak olan "Çürüksu (Denizli) Havzasında Yer Bilimleri Eğitimi-3",27 Haziran–6  Eylül 2019 tarihleri arasında Denizli ve Kula (Manisa)’da gerçekleştirilecektir.

Yayınlayan Birim: GENEL MERKEZ
Yayına Giriş Tarihi: 18.06.2019
Güncellenme Zamanı: 04.07.2019 11:00:29

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Barış Semiz `in yürütücülüğünde önerilen, "Çürüksu (Denizli) Havzasında Yer Bilimleri Eğitimi-3" projesinin üçüncüsü TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı. TÜBİTAK, bu yıl panel değerlendirmesine giren 422 proje arasından 85 tanesini desteklemiştir.

TÜBİTAK 4004 (Bilim ve Toplum Projeleri) desteğiyle Pamukkale Üniversitesi tarafından bu yıl üçüncüsü yapılacak olan "Çürüksu (Denizli) Havzasında Yer Bilimleri Eğitimi-3",27 Haziran–6  Eylül 2019 tarihleri arasında Denizli ve Kula (Manisa)’da gerçekleştirilecektir. Kula Jeoparkı ve Jeoloji Mühendisleri Odası Denizli Şubesi`nin katkıları ile düzenlenecek olan eğitim programında, özellikle yer bilimlerine gönül verenler birçok bilimsel aktiviteye katılma imkanı bulacaktır. Jeoloji Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı ve Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Barış Semiz`in yürütücülüğünü yaptığı, Dr. Öğr.Üyesi Sefer Beran Çelik (PAU) ve Prof. Dr. Tuncer Demir (Kula Jeoparkı)’in proje yardımcı uzmanlığı yaptığı eğitim programının amacı; katılımcıların yer bilimlerine olan bakış açısını değiştirmek, yer bilimlerine olan ilgiyi arttırmak ve bu yolla katılımcıların yer bilimleri eğitiminde kazanacakları deneyimleri kendi öğrencileri ve çevrelerinde ulaşacakları tüm insanlara yaymalarını sağlamayı amaçlamaktadır. Eğitim programının hedef  kitlesi; öğretmenler (sınıf, sosyal bilgiler, fen bilgisi ve coğrafya) olarak belirlenmiştir.

On gün sürecek olan eğitim programında; yer bilimleri, çevre bilinci, deprem, fay, madenlerimiz ve jeotermal enerji eğitimi uzmanlar tarafından katılımcılara aktarılacaktır. Kampa katılacak olan toplam 40 öğretmenin tüm giderleri TÜBİTAK desteğiyle sağlanacaktır. Çürüksu (Denizli) havzasındaki doğa harikası Pamukkale, jeotermal sistemler, eşsiz mağaralar, mermer/traverten ocakları ve Türkiye’nin en genç ve orijinalliğini en iyi muhafaza etmiş volkanik sahası özelliğine sahip Kula Jeoparkı; eğitim amacıyla kullanılacaktır. Bu açıdan bakıldığında bu iki bölge de yer bilimleri kapsamına giren tüm bilim dallarına ilişkin gözlem ve uygulamaları gerçekleştirmek için doğal bir müze konumundadır. Geçen yılki eğitimden farklı olarak bu yılki eğitime Güney Şelalesi, Keloğlan Mağarası, Ulubey Kanyonları ve Kışladağ altın madeni eklenmiştir. Ayrıca eğitimlere ilaveten fotoğrafçılık konusunda da eğitimler verilecek ve fotoğraflarla yerbilimleri teması vurgulanacaktır. Etkinlik sonunda proje katılımcılarına PAÜ tarafından `Yer Bilimleri Eğitimi Sertifikası` verilecektir.

Ayrıntılı bilgi için (http://www.pau.edu.tr/yerbilim/tr) ziyaret edebilirsiniz.

 

Dosyalar

(4075 KB) (18.06.2019 16:30:07)

PDF uzantılı Makale dosyalarını veya diğer Ek Dosyaları okuyabilmeniz için Acrobat® Reader®'ın bilgisayarınızda yüklü olması gerekmektedir.
Acrobat® Reader® yüklemek için

Okunma Sayısı: 3138