TMMOB Odalar 25 Kasım 2024, Pazartesi

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin (TMMOB) üyesi olduğu FEANI (European Federation of National Engineering Associations - Avrupa Ulusal Mühendislik Birlikleri Federasyonu) tarafından verilen Eur-Ing (Avrupa Mühendisliği) Belgesi başvuru kriterlerinde önemli değişikliklere gidildi.

Yayınlayan Birim: GENEL MERKEZ
Yayına Giriş Tarihi: 06.02.2019
Güncellenme Zamanı: 19.03.2019 17:11:42

TMMOB’nin FEANI ile yaptığı görüşmelerde, üyelerimizin herhangi bir hak kaybına uğramasının engellenmesi, üyelerimizin FEANI sınırları içerisinde hareket etmesinin kolaylaştırılması için düzenlemeler yapılması gerektiği vurgulandı. Görüşmelerin sonucunda, üyelerimizin herhangi bir mahrumiyet yaşamasını engellemek için, başvurularda önemli ölçütlerden biri olan “FEANI Index” koşulunda düzenlemeler yapıldı.

Yapılan düzenleme ile Eur-Ing belgesi almak için başvuru yapan üyemizin en az 4 yıllık eğitimi ile birlikte asgari 3 yıllık mesleki tecrübesi bulunuyor ise, mezun olduğu programın “FEANI Index” içinde yer almasına bakılmaksızın başvuru yapabilmesinin önü açıldı. Düzenleme gerçekleşmeden önce, başvuruda bulunacak üyemizin mezun olduğu programın “FEANI Index” içerisinde yer alması, program “FEANI Index” içinde yer almıyorsa asgari 15 yıllık mesleki tecrübe gerekliliği aranıyordu.

“FEANI Index” içinde yer almayan bölümlerden mezun olan üyelerimizin diğer koşulları sağlaması durumunda “Program Değerlendirme Formu”, başvuru sahibi tarafından doldurularak ilgili programı yürüten bölüm başkanlığınca onaylanarak başvuru esnasında Birliğimize gönderilecek. Bu sayede, Ulusal İzleme Komitesi ve Avrupa İzleme Komitesi tarafından yapılacak özel değerlendirme ile üyelerimizin belge almak için başvurması kolaylaşacak. (Program Değerlendirme Formu`na ulaşmak için tıklayınız.)

Başvuru koşullarını öğrenmek ve detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Başvuru yapmak için tıklayınız.

Eur-Ing (Avrupa Mühendisi) Belgesi Nedir?

Avrupa Mühendisi (Eur-Ing) belgesi, kendi ülkeleri dışında mesleki faaliyette bulunmak isteyen mühendislerin FEANI sınırları içerisinde ve dışarısında hareketliliğinin kolaylaştırılması ve mesleki formasyonlarının karşılıklı tanınması amacıyla oluşturulmuştur.  Bu belge kapsamında FEANI, izleme yaparak, mevcut standartları gözden geçirerek ve yeni standartlar hazırlayarak mühendislerin sürekli mesleki gelişimlerini desteklemekte; üye ülkeler arasında birbirinden ciddi farklılıklar gösteren formasyon sistemlerine dair bir bilgi kaynağı sunmaktadır.

Başvuru süreci ve konuyla ilgili detaylı bilgi almak için;

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği

Tel: 0 312 418 12 75 E-posta: eur-ing@tmmob.org.tr


Okunma Sayısı: 3207