TMMOB Odalar 25 Kasım 2024, Pazartesi
Yayınlayan Birim: GENEL MERKEZ
Yayına Giriş Tarihi: 22.01.2019
Güncellenme Zamanı: 07.02.2019 11:42:24

1947 yılından günümüze değin 72 yıldır yayın hayatını sürdüren Türkiye Jeoloji Bülteni Dergisi Editörü Prof. Dr. Orhan Tatar’ın TÜBİTAK “Turkish Journal Of Earth Sciences” Dergisinin editörlüğüne atanması nedeniyle, Prof. Dr. Orhan Tatar ve Yardımcı Editör Doç Dr. B. Levent Mesci yerine Haziran 2019 tarihinden itibaren Prof. Dr. Erdinç Yiğitbaş ve Yardımcı Editörlüğe ise Dr. Mustafa Avcıoğlu atanmışlardır. Haziran ayına kadar eş editör ve editör yardımcılığı şeklinde çalışmaların yürütüleceği dergimizde, Haziran 2019 tarihinden sonra ise görev değişikliği gerçekleştirilecektir.

 2012 yılından bu yana Türkiye Jeoloji Bülteni’ni büyük bir özveri ile yeniden yapılandırarak başta TÜBİTAK TR dizini olmak üzere, ESCI, Crossref, EBSCO gibi veri tabanlarında taranmasını sağlayarak büyük bir atılım gerçekleştiren, SCOPUS veri tabanına kabul edilme aşamasına getiren, her yıl üç sayı şeklinde yayınlanan derginin düzenli olarak yayınlanması için büyük bir özveri ve çaba harcayan, Türkiye Jeoloji Bülteni’ni ülkemiz yerbilimleri camiasının saygın bir dergisi konumuna taşıyan Editör Prof. Dr. Orhan Tatar ile Yardımcı Editör B. Levent Mesci’ye Odamız adına çok teşekkür ederiz.

Türkiye Jeoloji Bülteni Editörlüğünü kabul eden Prof. Dr. Erdinç Yiğitbaş ile Yardımcı Editör Dr. Mustafa Avcıoğlu’nu yeni görevlerinden dolayı tebrik eder, başarılar dileriz.

Prof. Dr. Erdinç Yiğitbaş; 1958 yılında Adana’da doğmuştur.  İlk ve Orta öğrenimini yine Adana’da tamamlamış, 1980 yılında İstanbul Üniversitesi’nden Jeoloji Mühendisi olarak mezun olmuştur. Lisansüstü öğrenimini de İstanbul Üniversitesi’nde tamamlamış, 1983 yılında Yüksek Mühendis, 1989 yılında da Doktor unvanını almıştır.

Akademik çalışma hayatına 1980 yılında İstanbul Üniversitesi’nde başlayan Erdinç Yiğitbaş, 1990 - 2003 yılları arasında İstanbul Teknik Üniversitesi’nde görev yapmış, 2003 yılından itibaren Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde çalışmaya başlamıştır. Çalışma hayatı boyunca çok sayıda mesleki, idari, bilimsel projede ve kongre/sempozyum/kurultay düzenlemelerinde görev almış, Türkiye’nin neredeyse tüm bölgelerinde jeolojik çalışmalara katılmış, 30’u Web of Science’de taranan olmak üzere 42 adet makale, çok sayıda bildiride yazar olarak yer almıştır. Bu bilimsel çalışmalarına WoS’da taranan uluslararası makalelerden aldığı atıf sayısı 900’den fazladır.

Evli ve 2 çocuk babası olan Erdinç Yiğitbaş halen Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği bölümünde çalışmalarına devam etmektedir. 

Dr. Mustafa Avcıoğlu; 1979 yılında Aydın’ın Nazilli ilçesinde doğmuş, İlk ve Orta öğrenimini Nazilli’de tamamlamıştır. Yüksek Öğrenimini Süleyman Demirel Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği bölümünde başlamış ve 2005 yılında mezun olmuştur. Lisansüstü öğrenimine Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde tamamlamış, 2009 yılında Yüksek Mühendis, 2016 yılında da Doktor ünvanını almıştır. Akademik kariyerine yine 2005 yılında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nde başlamış, Kıyı/Kuvaterner Jeolojisi konularında hazırlanmış olan birçok bildiri ve makalede yazar olarak yer almış, birçok sempozyum/kurultay/çalıştayın düzenlenmesinde görev almıştır. Mustafa Avcıoğlu evli ve 2 çocuk babasıdır. 

Odamız, ülkemizde yerbilimlerinin gelişmesi ve üretilen bilginin başta meslektaşlarımız olmak üzere ülke insanımızın hizmetine sunulması kapsamında ikisi hakemli, bir tanesi de popüler dilde olmak üzere üç adet periyodik yayın yaparak, bilimin ve bilimsel düşüncenin gelişmesine, mesleğe, meslektaşa, bilim ve araştırma camiasına önemli katkılar sunmaktadır. Meslektaşlarımız başta olmak üzere, tüm yerbilimleri camiasının Türkiye Jeoloji Bülteni, Jeoloji Mühendisliği Dergisi ve Mavi Gezegen dergimize destek ve katkılarını bekliyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası

Yönetim Kurulu


Okunma Sayısı: 3185