TMMOB Odalar 25 Kasım 2024, Pazartesi
Yayınlayan Birim: GENEL MERKEZ
Yayına Giriş Tarihi: 26.10.2017
Güncellenme Zamanı: 14.11.2017 11:06:05

Kalkınma Bankası, jeotermal yatırımların artırılmasına dönük Dünya Bankası kaynaklı Jeotermal Geliştirme Projesi kapsamında, arama lisansı sahibi kamu veya özel yatırımcıların teşvik edilecek projelerini inceleyecek personelin jeotermal süreçlere ilişkin bilgilendirilmesi için Odamızdan eğitim talebinde bulundu. Kamu kurumları ve özel sektörle işbirliğini önemseyen ve eğitim faaliyetlerini destekleyen Odamız, bu kurumlarda çalışanların görevlerini bilimsel ve teknik esaslar çerçevesinde yürütebilmelerine katkı sağlayacak talebi olumlu karşıladı ve Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Komisyonunda görüşerek eğitim konularını içeren seminer programı hazırladı. “Türkiye’de Jeotermal Potansiyel ve Uygulama Teknikleri” konulu düzenlenen eğitim semineri, 12-13 Ekim 2017 tarihlerinde Kalkınma Bankası eğitim salonunda gerçekleştirildi. Seminerin açılışında Banka İnsan Kaynakları Müdürü Yusuf BALCI ile Odamız Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Komisyonu Başkanı Dr. Nizamettin ŞENTÜRK konuşmalarında, kurumlarla meslek odalarının işbirliğinin yararını dile getirdiler ve bu tür etkinliklerin ülke insan varlığının yetiştirilmesi ve geliştirilmesine katkı sağlayacağını vurguladılar. Jeoloji, çevre, makine, inşaat, kimya, elektrik elektronik mühendisi, ekonomist, kamu yönetimi, işletme gibi değişik meslek disiplinlerinden oluşan 20 katılımcının yoğun ilgi gösterdiği eğitim seminerinde;

Jeoloji Müh. İbrahim Akkuş, Jeoloji Müh. İsmail Cihan, Prof. Dr. Erdin Bozkurt, Dr. Ali Koçak, Yrd. Doç. Dr. Levent Tezcan, Prof. Dr. Şakir Şimşek, Prof. Dr. Halim Mutlu, Jeoloji Müh. Ersin Gırbalar, Yrd. Doç. Dr. Füsun Tut Haklıdır, jeotermal kaynakların arama, üretim ve işletme süreçlerine ilişkin konuları içeren sunumlar yaptı.

İki gün süren eğitim seminerinin sonunda genel bir değerlendirme yapan İnsan Kaynakları Müdürü Yusuf Balcı özetle, semineri başından sonuna kadar ilgiyle izlediğini, oldukça yararlı bulduklarını, bu vesileyle jeoloji mühendisliğinin farkına vardıklarını ve jeoloji mühendislerinin ülke yararına hizmet verdiklerini söyledi. Seminerde eğitmen olarak görev alan Odamız Bilimsel Teknik Kurul Jeotermal Üyesi Jeoloji Müh. İbrahim Akkuş ise; Kalkınma Bankası tarafından jeotermal potansiyel ve süreçlere ilişkin seminer vermek üzere Jeoloji Mühendisleri Odasının davet edilmesinden ve geniş bir yelpazedeki meslek disiplininden oluşan katılımcıların yoğun ilgisinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Seminerin, Ülke kaynaklarının değerlendirilmesinde kamu yararı ilkesini gözeten jeoloji mühendislerince üretilen hizmetlerinin yakından tanınmasına, özellikle jeotermal süreçlerin her evresinde görev aldığının farkına varılmasına vesile olduğunu belirterek, bundan sonra da kurumlardan talep olması halinde bu tür hizmetlerin verilmesine hazır olduklarını dile getirdi. Seminer sonunda katılımcılara "Katılım Belgesi" verildi.


Okunma Sayısı: 3169