TMMOB Odalar 01 Temmuz 2025, Salı

Odamız ile Çevre, Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanlığı Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü koordinesinde “Yer Bilimsel Etüt Bilgi Sistemi (YERBİS) Uygulamasında Yapılan Güncellemeler”e ilişkin 27.06.2025 tarihinde Çevrimiçi (Online) Eğitim düzenlenecektir.

Kültürel mirasın korunması konusunda mücadele eden ve mesleklerin yanında bilirkişi olarak görev yaparken bir çok zorlukla karşılaşan ülkemizin değerli bilim insanlarını kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz.

DİSK, KESK, TMMOB, TTB 19 Haziran 2025 tarihinde "Torba Yasa Değil, Torba Talan! Yaşamı Hedef Alan Bu Yasa Derhal Geri Çekilmelidir!" başlıklı bir basın açıklaması yaptı.

1947 yılından bu yana aralıksız olarak yayımlanan, yerbilimleri dünyasının hakemli dergilerinden biri olan "Türkiye Jeoloji Bülteni`nin Türkiye Jeoloji Bülteni’nin “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Yerbilimleri Kolokyumu” başlıklı 68. Cilt Özel Sayısı yayımlandı.

Ülkemiz Jeolojisine büyük katkıları olan hocamız, abimiz, değerli büyüğümüz Ergüzer Bingöl`ü kaybettik. Odamıza çok değerli katkılar koyan Bingöl,  27. Türkiye Jeoloji Kurultayı’ndan 58. Türkiye Jeoloji Kurultayı’na kadar çok sayıda Türkiye Jeoloji Kurultayı’nın düzenleme, danışma ve bilim kurullarında yer almıştır.

Odamız Kültürel Jeoloji ve Jeolojik Miras Çalışma Gurubunun öncülüğünde, Adıyaman Üniversitesi, Adıyaman Valiliği, Adıyaman Belediyesi, Adıyaman Ticaret Odası ile Jeolojik Mirası Koruma Derneği işbirliği, UNESCO Türk Milli Komisyonu, TPAO Genel Müdürlüğü, Adıyaman Yaylakonak Belediyesi, Park Dedeman, Diyar m Geo Golobal maden, Sondaş San., Dimer Grubun desteği ile “Adıyaman’ın Jeolojik Mirası Çalıştayı” 13-15 Haziran arasında gerçekleşti

TMMOB Mühendis, Mimar ve Şehir Plancılarının Güncel Sorunları ve Çözüm Önerileri Yerel Kurultayları devam ediyor.

Toplumsal mücadeleler tarihimizde ve işçi sınıfı hareketinin gelişiminde çok önemli bir yeri olan 15-16 Haziran 1970 Büyük İşçi Direnişi’nin 55. yıldönümü nedeniyle TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz bir basın açıklaması yaptı.

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası’nın kuruluşunun 50. yılına özel olarak hazırlanan “JEODERGİ 50. Yıl Özel Sayısı” yayımlandı.

Odamızın Adli Jeoloji Çalışma Grubu tarafından "Taşlar Konuşursa: Adli Jeolojinin Aydınlattığı Olaylar" başlıklı çevrimiçi eğitim düzenlenecektir.