TMMOB Odalar 28 Nisan 2024, Pazar

Bayburt Taşı, geçmişte yapı bloğu olarak kullanılmasına karşın günümüzde, teknolojiyle gelişen yapı taşı endüstrisi neticesinde döşeme ve cephe kaplaması olarak değerlendirilmektedir.

Antik dönemlerden bu yana taş yapıların vazgeçilmezi olmuştur “Bayburt Taşı”.

Son iki yıldır yaşanan salgın süreci, savaşlar, doğal afetler, ekonomik krizler toplumlarının hayallerini gerçekleştirmese de yaklaşan 2022’de bu olumsuzlukları yaşamamak için yeni yılı coşkuyla karşılayıp bu olumsuzluklardan ve felaketlerden kurtulmayı ümit edecektirler.

TMMOB çalışmalarını 24 Oda, bu Odalara bağlı 213 şube ve 50 İl/İlçe Koordinasyon Kurulu ile sürdürmektedir.

Tarihte çeşitli toplumlara başkentlik yapmış, birçok göç ve yerleştirmelere sahne olmuş Trabzon, barındırdığı farklı toplumların dinsel, törensel ve geleneksel yaşayış farklılıklarından etkilenmiştir. Taş ve ahşabın geleneksel yapı malzemesi olarak kullanıldığı kentte bu farklılıklar yapılara da yansımış, farklı mimari tiplerde binaların yapılmasına neden olmuştur.

Yağmurlu bir günde teslim oldu Trabzon, havadan ve yerden griye. Yeşilse yine arada kaldı göz kamaştırırcasına. Bu “Trabzon Grisi’nin” hikâyesi.

Beton lobisinin egemenliği altında çalışmalarını yürüten Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı eliyle ülkemizin akarsuları, dereleri, denizleri, gölleri, vadileri, mağaraları, şelaleleri gibi zengin jeoçeşitliliğini oluşturan doğal varlıkları ile bunların üzerinde veya içinde gelişip yaşam bulan biyoçeşitliliğimiz ve yaşam alanlarımız yok edilmeye devam ediyor.

Ülkemizde, yakın zamanda faaliyete geçmiş on üç aktif volkan bulunmaktadır.

Sanılanın aksine, ülkemizde bulunan volkanlar sönmüş volkan olmayıp, en az on tanesi her an faaliyet gösterecek potansiyele sahiptir. Bu volkanlar en az, deprem üreten diri faylar kadar tehlike arz etmektedir. Deprem ülkesi olduğumuz kadar volkanlar ülkesiyiz de.