TMMOB Odalar 17 Mayıs 2024, Cuma
Ofiyolit Afişi
Yayınlayan Birim: ADANA ŞUBE
Yayına Giriş Tarihi: 18.03.2008
Güncellenme Zamanı: 21.03.2008 16:41:15

OFİYOLİT ÇALIŞTAYI YAPILDI

Çukurova Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü, Yerbilimleri Kurumu Derneği ve Jeoloji Mühendisleri Odası Adana Şubesinin Birlikte düzenledikleri Ofiyolit Çalıştayı 8 -11 Mart 2008 Tarihleri arasınad Çukurova Üniversitesi Balcalı Kampüsünde yapılmıştır. Çalıştayda ofiyolit konusunda çalışmalar yapmış çok sayıda Akademisyenin sunduğu bildirilerin yanında, Anadolu‘nun Paleozoyik ve Mesozoyik evrimi (Tetis ve Neo Tetis  evrimi) konusunda  Prof. Dr. Alastair ROBERTSON,  Metemorfizma evreleri konusunda Prof. Dr. Aral OKAY, değerli sunumlar yapmıştır.

Çalıştayın açılışında, Şube Başkanı Doç. Dr. Sedat TÜRKMEN de Oda olarak üniversite ve diğer kurumların düzenledikleri bilimsel etkinliklere katkı koyup seminer ve sempozyum gibi organizasyonları ortak gerçekleştirdiklerini vurgulayarak "Kamusal görevi gereği Odamız halkı bilgilendirme ve mesleki faaliyetlerin yanı sıra bilimsel etkinlik düzenleme görevini de yerine getirmektedir, 2008 - 2009 faaliyet döneminde gerek Çukurova Üniversitesi ve gerekse Mersin Üniversitesi ile birlikte daha büyük organizasyonları gerçekleştirmeyi hedefliyoruz şeklinde konuşmuştur.

Çukurova Üniversitesi Mühendislik - Mimarlık Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ulvi Can UNLÜGENÇ ise açılış konuşmasında;  Baraj, Otoyol, Tünel, Metro ve benzeri büyük mühendislik yapılarının yaygınlaşmasının yanında, petrol, doğalgaz ve bunun gibi yeraltı enerji kaynakları; metalik ve metalik olmayan yerüstü maden kaynaklarına olan gereksinimin artması, temiz içme ve kullanma sularına giderek artan ihtiyaç karşısında "Jeoloji Bilimi" ülkemizde ve dünyada önemi gittikçe artan bir bilim dalı haline geldiğini ifade etmiştir.

Büyük bir ilgi gören çalıştaya akademisyenlerin yanı sıra çeşitli kurumlarda çalışan çok sayıda üyemizde katılmıştır. Çalıştayın son gününde Mersin Ofiyolitlerine bir arazi gezisi düzenlenmiştir.