Amacımız, yerbilimleri uygulamalarının sanal ortama taşınması, Datamine Discover’ın yeteneklerini kullanarak ihtiyaçlara yönelik uygulamaların nasıl gerçekleşeceği konusunda eğitim vermektedir.
TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, Başarsoft işbirliği ile, ‘‘Datamine Discover & 3D Yer Bilimleri Uygulamaları CBS Eğitimi’’ düzenlenecektir.
EĞİTİMİN;
Tarihi: 19-21 Ekim 2018
Saati: 10:00-16:00 arasında
Süresi: 3 Gün-Toplam 18 saat
Ücreti:
Öğrenci ve çalışmayan üyeler için: 200.00 TL (KDV Dahil)
Üye için: 300.00 TL (KDV Dahil)
Üye olmayan ya da başka meslek disiplininden olanlar için: 350.00 TL (KDV Dahil)‘ dir.
Yeri: TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Aykut Barka Toplantı Salonu
Amacı: Bu eğitimin amacı yerbilimleri uygulamalarının sanal ortama taşınması, Datamine Discover’ın yeteneklerini kullanarak ihtiyaçlara yönelik uygulamaların nasıl gerçekleşeceği konusunda eğitim vermektedir.
Sahadan toplanan verilerin istatistiksel ve grafiksel analizlerinin yapılabildiği, tablolara ait gelişmiş düzenleme ve tablosal sorgulamaların yapılabildiği, sondaj bilgilerinin düzenlenip iki boyutta ve 3 boyutta analizlerinin yapılıp haritaya aktarılmasını sağlayan gelişmiş bir yerbilimleri modülü eğitimidir.
İÇERİĞİ:
Firmamız, MapInfo kullanıcılarına;
- Yerbilimleri uygulamalarının sanal ortama taşınması,
- Datamine Discover’ın yeteneklerini kullanarak ihtiyaçlara yönelik uygulamaların nasıl gerçekleşeceği konusunda eğitim vermektedir.
Bu eğitim programının temel amacı, kullanıcılara kendi çalışma alanlarına yönelik olarak Discover’ın tüm kabiliyetlerini örnek veriler üzerinden uygulamalı olarak öğretmektir.
Eğitim programımız toplam 3 tam gün sürmektedir.
Eğitim programında ele alınan temel konu başlıkları ve içerikleri şu şekildedir:
- Temel Eğitim
- Discover Hakkında Genel Bilgi: Discover’da yapılan işlemler, sekmelerin tanıtımı ve kullanımı, sekme özellikleri anlatılmaktadır.
- Tablo ve Çalışma Sayfalarının Yönetilmesi: Discover’ın multi özellikleri sayesinde çoklu tablo açma, tablo birleştirme, tablo yapılarını yönetme, değiştirme, sıkıştırma, çoklu projeksiyon değiştirme işlemleri anlatılmaktadır.
- Discover İleri Seviye Harita Araçları: Discover içerisinde bulunan geliştirilmiş favori projeksiyon kaydetme, favori tablo kaydetme araçları ve ölçekli çıktı oluşturma anlatılmaktadır.
- Raster Görüntüyü Koordinatlandırma ve Düzenleme: Resim formatındaki verilerin discover da açılması, koordinatlandırılması, yeniden projeksiyonlandırılması vb. özellikler anlatılmaktadır.
- İleri Seviye Nesne Oluşturma ve Düzenleme: Koordinattan alan oluşturulma, veritabanından çizgi oluşturma, stil kopyalama ve yapıştırma, çizgi ve alan nesnelerinin nodelarını (kırık noktalarını) çıkartma gibi nesneler üzerinde çalışılacaktır.
- Verilerin Seçilmesi ve Sorgulanması: Obje özelliklerine göre seçim ve verisayfasındaki bilgiye göre seçim anlatılmaktadır.
- Import Export İşlemleri: Farklı formatlarda bulunan dosyaların açılması ve farklı formatlarda dışarı aktarılması uygulamalı olarak anlatılmaktadır.
- Data Entry (Stil Kütüphanesi Oluşturma): Harita objelerinin renklendirmesi, desen (patern) belirlemeyi kolaylaştıran ekstra semboloji özellikleri ve gelişmiş bir kütüphane oluşturma işlemi anlatılacaktır.
- Jeokimyasal Analizler: Modül kapsamında nokta sınıflaması, üç değişkenli jeokimyasal nokta sınıflaması, istatistik hesaplama, korelasyon matrisi hesaplama gibi çeşitli jeokimyasal analiz yöntemlerinin kullanılması anlatılmaktadır.
- GrapMap Modülü: Verisayfasındaki bilgiler kullanılarak rose, ternary, histogram, scatter vb. grafiklerin oluşturulması anlatılmaktadır.
- Yüzey Modülü: TIN, IDW, Minimum Curvature vb. enterpolasyon metodlarından yüzey haritası elde etme, eğim, bakı ve curvature analizlerini yapma, hacim hesabı ve profil çıkartma gibi analizler anlatılmaktadır.
- Hidroloji Modülü: Havza analizleri ile ana ve alt havzaların çıkartılması ve bu havzaları oluşturan akış kolları bulunarak hidrolojik hesaplamaların yapılması anlatılacaktır.
- İleri Seviye Eğitim
- Sondaj Projesi Oluşturma ve Düzenleme: Sondaj projesi için kullanılacak olan dosyaların tanıtılması, projenin oluşturulması, doğrulamasının yapılması ve daha sonrasında eklenmek istenilen dosyaların nasıl ekleneceği anlatılmaktadır.
- Section – Plan, Log Oluşturma: Section oluşturma, çoklu section atma, plan oluşturma, log model oluşturma ve sectionların takip edilebileceği section manager penceresi anlatılmaktadır. Ayrıca section, plan ve loglar üzerinde kullanılacak lejantların oluşturulması ve giydirilmesi de anlatılmaktadır.
- Koordinatlı Section Çıktısı Oluşturma: Discover’ın ölçekli, koordinatlı ve plan ile beraber section çıktısı alma yeteneği anlatılmaktadır.
- Discover 3D
- 3D Penceresinin Tanıtılması: Ayrı bir pencere olarak açılan Discover 3D penceresinin kullanımı ve özellikleri anlatılmaktadır.
- Verilerin 3D Penceresinde Görüntülenmesi: Vektör verilerin, 3D nokta ve çizgi verilerinin, 3D sondajlar verilerinin ve topografya verilerinin 3D penceresine aktarımı anlatılmaktadır.
- Sondajların 3D Penceresinde Gösterilmesi ve Düzenlenmesi: Sondaj verilerinin 3D penceresinde nasıl görüntüleneceği, lejant giydirme, sondaj kalınlıklarının ayarlanması ve diğer ayarlar anlatılmaktadır.
- Voksel Model Oluşturulması: Sondaj verileri üzerinden küp model oluşturulması, voksel modele lejant giydirilmesi, yer altının voksel model sayesinde en kesit alınması ve voksel modelin analizinin yapılması anlatılmaktadır.
- Çoklu Sectionlardan Katı Model Oluşturulması: Sondajlarda bulunan ve aranan jeokimyasal içeriklere bağlı olarak katı model oluşturulması anlatılmaktadır.
ÖNEMLİ NOT:
Eğitime katılacak kursiyerlerin eğitimden önce:
http://downloads-cus.dataminesoftware.com/Discover/Discover/Datamine_Discover_2017_Update_64bit.exe
linkinden programı indirip kurmaları gerekmektedir.
Kurulumda sıkıntı yaşayan kişilerin Başarsoft Bilgi Teknolojileri Eğitim Birimi’nden Hacı Mehmet ELMACI ile irtibata geçmeleri gerekmektedir.
Hacı Mehmet ELMACI
0 554 591 38 92
mehmet.elmaci@basarsoft.com.tr
KATILIMCIBİLGİLERİ:
- Kursa katılacak üyelerimizin aidat borcu olmaması gerekir.
- Eğitime herkes kendi bilgisayarıyla katılacaktır.
- Kayıtlar başvuru sırasına göre alınacaktır.
- Eğitim Programının sonunda üyelerimize sertifika
Katılımcı sayısı 15 kişiyle sınırlıdır. Yeterli sayıda başvuru olmaması durumunda kurs ertelenecek ya da iptal edilecektir.
BANKA HESAP BİLGİLERİ
Hesap Sahibi: TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası İktisadi İşletmesi
Banka Adı: Türkiye İş Bankası
Şube Kodu: 4218
Şube Adı: Yenişehir Şubesi
Hesap No: 6203662
IBAN No: TR350006400000142186203662
İLETİŞİM
Adres: Fulya Mah., Büyükdere Cad., Sema Apt., No:30,Kat: 3, D: 3, Mecidiyeköy-ŞİŞLİ/İSTANBUL
Tel: 0212 2194563-64-66
E-posta: istanbul@jmo.org.tr
Web: www.jmo.org.tr
(178 KB)
(551 KB)